11. 5. 2007

Migrace Windows na nový disk

Převést stávající systém na nový disk lze pomocí Ghostu. Zapojit nový disk na slave, nabootovat a spustit klonování disku. Ve chvíli, kdy je klonování dokončeno, tedy ještě před rebootem, jsou oba disky stejné. V tu chvíli vypnout počítač, disky prohodit a nabootovat z nového.
Další možnost je přenesení systému, z kterého není nabootováno. Zapojit zdrojový disk na slave, spustit windows, uložit image zdrojového disku na systémový, vypnout (hybernovat) počítač, zapojit na slave cílový disk, spustit počítač a rozbalit image na cílový disk.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, potreboval bych poradit, jak presunout partitionu s windowsama z ATA disku na sata, s tim ze ostatni hardware zustane stejny a windows nemaj ovladac od sata radice.

Zatim jsem zkousel nainstalovat ovladac jeste kdyz to bezelo z ATA, vypnout swap a v linuxu udelat "dd if=/dev/hda3 of=/dev/sda3" ptom to ale bez pritomnosti staryho disku nabehne jen do chvile, kdy je modra obrazovka a pise se tam ze se nacitaj uziv. ucty ci co, pri zaseku to nepise nic, je tam jen modro a barevny logo windows uprostred.

Unknown řekl(a)...

A neslo by do ty stavajici instalace dat ten ovladac na SATA disk a pak to naklonovat treba pomoci gparted?
A pokud nefunguje normalni boot zkusit nouzovy rezim?
Ten stary disk by tam po klonovani nemel byt.

Unknown řekl(a)...

No tim dd to jde nakopirovat v pohode, mozna bude problem v tom ze tam byly soucasne dva disky, taky me to napadlo, mam sice zalohu ale ta je na NTFS partitione a ta nejde ted v linuxu cist, protoze ty wokna jak nenabootovaly tak ji "zprasili" a musi se ukoncit zurnal.